Selecteer een pagina

Schilderijen

Teun heeft veel schilderijen gemaakt en doet dit tot op de dag van vandaag nog steeds. De in dit boek afgebeelde schilderijen zijn grofweg in drie stijlen te verdelen: geometrisch abstracte werken, abstract expressionistische werken en werken waarin geometrisch abstracte onderdelen gecombineerd worden met een meer organische vormgeving.

Het kleurenpalet van Teun is zeer herkenbaar. In veel geometrisch abstract werk gebruikt hij felle pastelkleuren, soms gecombineerd met intense kleuren als puur magenta en turquoise. Soms zijn de kleuren wat meer verzadigd. Verschillende tinten groen, paars en fuchsia.

Teuns abstract expressionistische werken hebben een eigen kleurenpalet. Hij gebruikt veel donkerblauwe tinten, donkerrode tinten, paarsbruine tinten met daarin lichte accentkleuren. De rechthoekige werken hebben een vrijwel rechthoekige basis waarbinnen een en ander gebeurt. Deze rechthoekige basis zorgt desondanks voor een rustig beeld.

De geometrisch abstracte werken zijn meest op vierkante doeken geschilderd. De grondvorm bestaat vaak uit vierkanten, die weer onderverdeeld worden in kleinere vlakken. Door verschillende vlakjes in op elkaar gelijkende tinten te schilderen ontstaat er soms dieptewerking. In andere werken is dit ondanks de gelijksoortige lijnvoering juist niet het geval.

Naast puur geometrisch abstract werk schildert Teun ook geometrisch abstracte objecten op een organische achtergrond. De kleuren van de achtergronden komen veelal overeen met het kleurenpalet van de abstract expressionistische werken.
Hoewel er alleen met abstracte vormen en vlakken gewerkt wordt, lijkt het werk bijna figuratief te worden. Teun geeft aan dat iedere kijker er het zijne in mag zien.

Teun Renes

Salomonszegel 12
7322 EW Apeldoorn
tel 055 – 3661477
Atelierbezoek op afspraak