Selecteer een pagina

Teun Renes werd geboren in 1923 in Amsterdam en is sinds 1972 woonachtig in Apeldoorn.
In de jaren ’50 was hij lid van de Liga Nieuw Beelden. Deze Liga zorgde voor een explosie van vrijheid in de kunst.
Net als door de schilders van Cobra werd door de leden van de Liga gezocht naar nieuwe uitdrukkingsmiddelen. Daarbij gaf de technische ontwikkeling een grote impuls. Nieuwe materialen werden getest op de gebruiksmogelijkheid in de kunst. Veel wat je deed had te maken met een experiment. Het was de tijd van zoeken. Naar proberen en ook uiteindelijk naar het vinden van de meest geëigende manier waarop je nieuw materiaal naar je hand kon zetten.

In de loop der jaren heeft Teun Renes met veel materialen, o.a. hout, zilver, geel- en roodkoper gewerkt. Daarna overwegend met perspex, een materiaal gemaakt van een afvalproduct van olie, dat een grote verscheidenheid aan toepassingen in de industrie kent.
Tussendoor zijn er ook beelden in hout ontstaan. Beelden, die uit hout gehakt zijn en houtconstructies, soms bewerkt met acrylverf en soms met toevoegingen van ander materiaal.

Na deze houtsculpturen en de ervaring die hij hierbij weer had opgedaan ontstond er de behoefte om weer terug te keren naar het perspex, hetgeen resulteerde in een geheel nieuwe, speelse en kleurrijke serie perspex objecten, die hem vervolgens weer inspireerden tot het maken van geometrisch-abstracte acrylschilderijen.

Ondanks zijn respectabele leeftijd is Teun Renes nog altijd actief als kunstenaar.

Ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag en de grote overzichtsexpositie in CODA Museum in 2013 is er een boek verschenen.
In dit boek vindt u meer informatie over Teun.

U kunt het boek hier bestellen.

Teun Renes

Salomonszegel 12
7322 EW Apeldoorn
tel 055 – 3661477
Atelierbezoek op afspraak